רגל בדלת הוא מונח מעולמות השיווק והשכנוע, כאשר המונח מתייחס אל טכניקת שכנוע באמצעות בקשה קטנה, כאשר המטרה היא לשכנע את האדם שממול להסכים לבקשה גדולה. ממש כמו לבקש כמו מאדם "רק להכניס את הרגל לדלת הבית" כאשר המטרה האמיתית היא להיכנס פנימה אל תוך הבית.
אנשי שיווק ומכירות עושים שימוש בטכניקה זו כאשר מבקשים קטנה מלקוח, לדוגמא כאשר נציג חברת כבלים יבקש מהלקוח "רק" להקפיא את המסלול במקום לבטל את המנוי אצל החברה.

רגל בדלת מקור המונח
במחקר שנעשה בקליפורניה בשנת 1966 חוקרים הזדהו כנציגי זהירות בדרכים. המטרה הייתה לבחון כיצד ניתן לשכנע אנשים לתלות שלט ענק בו כתוב "סעו בזהירות".
קבוצה א': מהקבוצה הראשונה ביקשו באופן ישיר לתלות שלט גדול ומגודל (וקצת מכוער) של סעו בזהירות. התוצאה הייתה שרק 17% מהאנשים הסכימו.
קבוצה ב': מהקבוצה השנייה ביקשו לתלות מדבקה קטנה שכמעט ואינה נראית לעין – מעין סטיקר קטן – ובו ביקשו לתלות בכניסה לבית. במקרה כזה כולם הסכימו.
כעבור שבועיים פנו שוב אותם החוקרים אל האנשים שהסכימו לתלות את המדבקה וביקשו הפעם לתלות את השלט הגדול והמכוער בכניסה לביתם. התוצאה הפעם שונה: 76% הסכימו לבקשה.
המסקנה המתבקשת כמובן, שלאחר שאנו מסכימים לבקשה קטנה, אנו מתרככים ובמקרים רבים נסכים לבקשה גדולה גם אם לא היינו מסכימים לה קודם לכן לו היו מבקשים רק את הבקשה הגדולה.
מקור – Freedman & Fraser 1966
איך להשתמש בטכניקת רגל בדלת באתר
למעשה רגל בדלת היא טכניקה נפוצה באתרים, בעיקר באתרים שמשיגים טראפיק קר או זול ורוצים "לחמם את הטראפיק". לדוגמה: אתר שמאפשר לכם לחשב בחינם את יתרת המשכנתא ולאחר מכן מבקש להצטרף אל רשימת התפוצה, זה מעין רגל בדלת. בקשה קטנה – הצטרפות לרשימת התפוצה של האתר, עבור בקשה גדולה – תיהיו לקוחות שלי.
או למשל אפשר להציע מדריך חינמי לחלוטין עבור לקוחות, כדי לתפוס את תשומת ליבם ובכך לנסות להפוך אותם ללקוחות העסק. המדריך כמובן צריך להיות מדריך מעניין, רלוונטי, מקורי ומעשי.
ואם כבר בענייני רגל בדלת עסקינן, הערוץ יוטיוב שלי הוא מקום מרתק עם מגוון ענק של סרטונים מעניינים, רלוונטיים, מקוריים ומעשיים. הערוץ יוטיוב שלי יהיה הדבר המאושר עלי אדמות אם תעשו לו מנוי 🙂