וורדפרס היא פלטפורמה עולמית לבניית אתרים, ועל פי הערכות כ-30% מהאתרים בעולם בנויים על וורדפרס. למעשה, וורדפרס מאפשרת גמישות ניהולית ופיצ'רים כמעט ללא הגבלה, מה שממשיך את מגמת הצמיחה של וורדפרס.
גם אתם, אם אתם בעלי עסק או בוני אתרים בעצמכם, עם וורדפרס תמצאו חווית בניית אתרים קלה ונוחה שתאפשר לכם שליטה מלאה והתממשקות עם כלים חיצוניים.
במאמר הבא נדבר על הקמת וורדפרס בשרת, תוך 5 דקות וללא צורך בקוד. מתחילים 🙂
4 שלבים לאתר וורדפרס
בקצרה, יש ארבע פעולות שתצטרכו לעשות כדי שהאתר שלכם יהיה מוכן לבנייה:
- הורדת הוורדפרס אליכם למחשב
- העלאת הוורדפרס אל השרת
- הקמת מסד נתונים (דאטה בייס)
- חיבור בין מסד הנתונים לבין הוורדפרס
וזהו בגדול, יש לכם אתר באוויר ועשו בו כרצונכם.
שלב ראשון הורדת הוורדפרס למחשב
עם תחילת העבודה, נוריד את וורדפרס בעברית. חפשו בגוגל "וורדפרס בעברית להורדה" – הורדת הוורדפרס הינה ללא עלות לא עכשיו וכנראה גם לא בעתיד.
העלאה לשרת
בשלב הבא ניכנס אל ה-CPANEL. לרוב הוא יופיע באזור האישי שלכם בחברת האחסון.
אם אין לכם עדיין אחסון, לא תוכלו להקים את הוורדפרס, ולכן זה הזמן לרכוש חבילת אחסון טובה, ורצוי לוודא כי האחסון תומך ב-CPANEL וכי האחסון הוא בשרתים מהירים וחזקים.
עם הכניסה אל ה-CPANEL נקליק על לשונית שנקראת file manager ותחתיה נקליק על תיקיית public_html שבגדול זו התיקייה המרכזית של האחסון שמכילה את כל קבצי האתר.
בשלב הבא, נקליק על הכפתור Upload שמופיע ממש בחלק העליון של ה-CPANEL, וברגעים אלו ייפתח לכם לשונית חדשה בה הממשק יבקש מכם לעלות את הקבצים הרלוונטיים.
כעת נעלה את הוורדפרס שהורדנו מקודם, נמתין לסיום העלאה ונחזור שוב אל תיקיית public_html והפעם נחלץ את הקבצים של הוורדפרס (קליק ימני על העכבר והקליקו על extract). לאחר חילוץ הקבצים נעתיק את הקבצים שחילצנו אל תיקיית public_html.
שימו לב: כעת הוורדפרס עלה בהצלחה, אך הוא נמצא על תת תיקייה הנקראת wordpress, ולכן כדי שהקבצים יהיו על התיקייה המרכזית, עליכם לגרור את כל הקבצים המופיעים בתיקייה wordpress, אל תוך תיקיית ה-public_html
הקמת מסד נתונים
מטרת מסד הנתונים היא ליצור תקשורת בין האתר לשרת, ולכן עלינו להקים מסד נתונים. את מסד הנתונים נעשה באמצעות 3 פעולות ופשוטות לאחר מכן נחבר ביניהם:
- הקמת מסד נתונים
- הקמת משתמש למסד הנתונים
- נחבר בין מסד הנתונים לבין המשתמש
1. נקליק על MySQL® Databases שמופיע ב-CPANEL, ונזין את שם מסד הנתונים למשל: rooks (יש להזין את מסד הנתונים באנגלית בלבד), ונלחץ על כפתור Create Database
2. נחזור שוב אל MySQL® Databases, נגלול מעט למטה אל החלק שרשום MySQL Users ונוסיף משתמש חדש למסד הנתונים למשל: rookmedia ואת הסיסמה שתבחרו. בסיום נלחץ על Create User.
3. נחזור שוב אל MySQL® Databases, ונגלול לתחתית העמוד איפה שרשום Add User To Database. נבחר את מסד הנתונים הראשון שיצרנו, נבחר את שם המשתמש שיצרנו ונלחץ על Add.
ברגע זה ייפתח חלון חדש, בו ממשק הניהול ישאל אותנו אילו הרשאות נרצה לתת למשתמש, נבחר ב- ALL PRIVILEGES (כל ההרשאות), ונקליק על Make Changes בתחתית העמוד ע"מ לשמור את השינויים.
שלב אחרון – חיבור וורדפרס לשרת
צלחתם בהצלחה את המשוכה הכבידה, כעת נשאר רק לחבר בין האתר לבין קבצי השרת שהעלתם בהצלחה.
כנסו לאתר שלכם, אם עשיתם הכל כמו שצריך אז יופיע לכם המסך הבא:
לחצו על המשך, והזינו את הנתונים שיצרתם מקודם בשרת.
- שם מסד הנתונים – הזינו את שם מסד הנתונים המלא למשל אם רשמתם קודם rooks אז שם מסד הנתונים שלכם יהיה בסגנון domain_rooks. רצוי להעתיק את שם מסד הנתונים המלא כפי שמופיע במסד הנתונים, אחרת ההתקנה לא תעבוד לכם.
- משתמש במסד הנתונים – שם המשתמש שיצרתם. גם כאן צריך את השם המלא למשל domain_rookmedia. גם כאן יש לוודא כי העתקם את שם המשתמש המלא, ולא את החלק שמילאתם ביצירת המשתמש במסד הנתונים.
- סיסמה – הסיסמה של מסד הנתונים. שימו לב, זו לא הסיסמה של הכניסה לאתר.
בשורות הבאות היכן שרשום localhost וקידומת טבלה, רצוי לא לגעת.
פרטי האתר
כאן הגענו כבר לכיף, האתר הוקם בהצלחה, כל מה שנשאר זה להזין את פרטי האתר. למשל:
- שם האתר – צריח מדיה
- שם משתמש – המייל שלכם
- סיסמה – כל סיסמה שתבחרו. רצוי לעשות שימוש בסיסמה חזקה כדי למנוע פריצות
- כתובת מייל – המייל שלכם
- נראות במנועי החיפוש – למעשה וורדפרס שואל אתכם האם תרצו שגוגל יסרוק כרגע את האתר שלכם.
ברוב המקרים מומלץ לסמן לא לסרוק את האתר עד לסיום בניית האתר, כך שגוגל לא יסרוק אתר "לא אפוי", ועם סיום בניית האתר לבטל את הסימון הנ"ל בהגדרות האתר תחת לשונית "קריאה"
מזל טוב! יש לכם אתר באוויר!
עדיין נתקלים בקשיים? אנחנו כאן כדי לסייע 🙂